Oldal kiválasztása

ZÖLDSÉGES PUDING

Mi kell hozzá? (8 szelet)

 

76 g brokkoli (4 db brokkolirózsa)

184 g cukkini szeletelve (én 2 db cukkiniből válogattam ki a szépen sikerülteket)

200 g csiperke gomba ( 0,5 kg gombából indítottam, ami tisztítás után 425 g lett. Amikor elkészítettem a szószt, a felét használtam fel, ezért feleztem le az                                                           alapanyagszükségletet.)

78 g karalábé (ez 3 szeletnek felel meg. A fotón 4 van, de csak 3 lett felhasználva.)

55 g sárgarépa (1 db sárgarépa négybe vágva. Még jobb ha vékony, kisebb répát találtok egészben.)

75 g vöröshagyma (1 kisebb fej. A fotón értelemszerűen a dupla mennyiség van.)

6 g fokhagyma (1 gerezd)

10 db tojásfehérjéből TOTE ( a fotón látható mennyiség: 25 db fehérje, de ennyi nem kell. Fagyasztóban szoktam gyűjteni.)

100 g bőrkepép (a fotón szintén több látható, de a fele mennyiségnél picit több megfelelő)

30 g sertészsír (1 EK)

Egy adag  (kb. 125 g) tartalmaz:

 

 

Étel neve ZÖLDSÉGES PUDING
Kalória (kcal) 95,68
Fehérje (g) 7,79
Zsír (g) 5,28
Szénhidrát (g) 4,36

 

Elkészítés:

Előkészítjük a zöldségeket. Mindent megmosunk, megtisztítunk (1).

A cukkinit felszeleteljük (4). Kevés zsíron, és egy gondolatnyi vízen teflon serpenyőben megforgatjuk, éppen annyira, hogy könnyen hajoljon, tudjuk a formánkba (12) illeszteni. Nekem ez tűnt a legalkalmasabbnak, de nézzetek körül a háztartásban, melyik felel meg nálatok e célra!

A brokkolit, sárgarépát és a karalábét megpároljuk, de ne főzzük szét! (2,3,5,7)

A gombát felszeleteljük, és a hagymát felaprítjuk (1).

Elkészítjük a TOTE-t (9,10) https://rofihus.hu/totu-tote/, tejföl szerűre dolgozzuk ki, közben belekeverjük a bőrkepépet is (11).

1 EK zsíron a hagymát és a gombát megdinszteljük (6, 8, 13, 14), majd a TOTE-s masszával bekeverjük. Amikor kissé meghűlt, a gombás – totés csodát összeturmixoljuk (17).

Már csak a rétegezés hiányzik!

A cukkínivel kibéleljük a formánkat, beleszedünk a szószból, aztán jön a brokkoli fejjel lefele. Újabb adag szósz követi, két oldalra a répacsíkok, szósz, karalábé és legvégül újra szósz. Itt néhány fotó lemaradt, mert izgultam, hogyan férek bele a formámba.

A tetejére aprított petrezselymet szórunk. Nekem kaporból volt egy nagy csokrom, ezért ez került rá. Így is remek volt az íz kombináció. Egyben sült húsokhoz mutatós kísérő (20). Nem mondom, hogy hétköznapi, gyors köret, de ha vendégeket vártok, mindenképpen próbáljátok ki!

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a bőrkepép tegye a dolgát, és másnap a gratulációkat kell csak bezsebelni.

Jó étvágyat!

Forrás: Az eredeti receptet megnézhetitek, amit átkonvertáltam 

Leichte Kost

💚 Kochst du gerne? Dann bestell dir unsere besten Kochbücher hier:GRILLEN UND GENIESSEN: https://amzn.to/3bvtsaJHAUPTSACHE HERZHAFT: https://amzn.to/2HTuIt2************************************Perfekt an heißen Tagen!🔥Zum Rezept: https://bit.ly/3ad4qNIObacht: Dieses Rezept ist nicht in erwähnten Büchern!

Közzétette: Leckerschmecker – 2020. augusztus 6., csütörtök