Oldal kiválasztása

BŐRKEPÉP

Mi kell hozzá?

Sertésbőr, amennyit tudsz szerezni.

Az adatok 1500g-ra lettek kiszámolva.

 

Egy adag (kb.100g) tartalmaz:

Kalória (kcal) 140,00
Fehérje (g) 11,60
Zsír (g) 10,00
Szénhidrát (g) 0,00

Elkészítés:

A sertésbőrt egy éjszakára, de lehetőleg néhány órára hideg vízbe áztatjuk.

A felesleges zsírréteget eltávolítjuk róla. Majd felaprítjuk, felcsíkozzuk. Feltesszük hideg vízben főni, és amikor felforr a víz leöntjük róla ezt az első főzőlevet.

Akinek könnyebb ilyenkor is felvághatja, ebben az esetben az egész  bőrdarabokat tettük fel főzni.

Újból vizet öntünk rá, annyit, hogy ne lepje el. Kb. 2 ujjnyival legyen kevesebb.

Ez után jön a főzés, ami egy több órás folyamat az eredeti recept alapján.

(Forrás: Köszönjük Varga Mari, hogy megosztottad velünk.)

Én gyorsfőzőben főzöm, amit 45 percre állítok. Előnye a gyorsaság, nincs szag és minden benn marad, ami szükségeltetik.

Miután langyosra hűl a massza, összeturmixoljuk. Majd egy szűrő és egy tölcsér segítségével ásványvizes flakonokba öntjük, amit egy éjszakára hűtőbe teszünk.

Másnap lebontjuk róla a flakont, és igény szerinti adagokra vágjuk.

Én 80 – 100 – 150 g adagokra szoktam osztani.