KONFITÁLT MÁJ

Mi kell hozzá? (2-3 adag)
500 g sertés vagy borjúmáj
50 g (1 fej) vöröshagyma
40 g (1 EK) sertészsír
6 g (1 gerezd) fokhagyma – elhagyható
só, bors, majoranna
Egy adag (kb. 200 g) tartalmaz:
Étel neve | KONFITÁLT MÁJ |
Kalória (kcal) | 332,67 |
Fehérje (g) | 35,41 |
Zsír (g) | 18,53 |
Szénhidrát (g) | 6,11 |
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymát, felcsíkozzuk a májat. (1,2)
Egyszerre tesszük oda a zsírt, a felaprított hagymát és a májat. (4,5) A fokhagyma nem feltétlen kell (3) – (nálam kedv kérdése)
Alacsony hőfokon főzzük. Persze borssal és majorannával ízesítjük (6).
Sót csak akkor, ha már elkészült.
Ha már átmelegedett az egész, és elvesztette a színét, utána néhány percig főzzük (én közben kóstolgatni szoktam).
Jó étvágyat! (7)
Lefagyasztást is kipróbáltam. Nem lett kemény, nagyon finom, puha maradt. Egy szelet szalonnát zsírjára pirítottam, azon melegítettem át miután kiolvadt.
Az utolsó fotón ez az adag látható, amit reggelire ettem meg. Kb. 4 órakor volt ezek után az ebéd.