TOJÁSLEVES
Mi kell hozzá? 6-8 adag
2 EK sertészsír
100 – 120 g bőrkepép
só, bors, pirospaprika
1 KK. őrölt kömény, 2 babérlevél
2,5 – 3 l víz
4-5 tojás
Egy adag (kb. 300 ml) tartalmaz:
| Kalória (kcal) | 103,85 |
| Fehérje (g) | 3,14 |
| Zsír (g) | 10,04 |
| Szénhidrát (g) | 0,06 |
Elkészítés:
A zsírt felolvasztjuk (2), majd rádobjuk a felkockázott bőrkepépet (1, 3). Én mindíg elfelejtem kivenni a fagyasztóból, de sebaj. Amíg a főzést előkészítem, éppen elég neki, lehet vágni.
Ez a massza helyettesíti a korábbi rántást.
1 TK pirospaprikát szórunk rá (4), amivel elkeverjük, majd felengedjük a vízzel.
Fontos, hogy a víz legyen előkészítve, mert az eddigi lépések gyorsan követik egymást!
Ezután sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a köményt és a babért (5).
Amikor a lé felforr, belekeverjük a felütött és kissé felvert tojásokat (6). 2 -3 percig főzzük, és már kész is (7).